Hoogsensitief en ondernemer, is dat wel een match

De kwaliteiten die je bezit als hoogsensitief persoon, die anderen niet hebben, sluiten perfect aan bij het zijn van ondernemer. Toch zijn er valkuilen. Voorkomen dat je hierin trapt en bedrogen uitkomt?

Hoogsensitief en ondernemer, is dat wel een match

Als hoogsensitief en ondernemer balanceer ik altijd tussen verschillende gedachten; Enerzijds is er een constant terugkerende drang naar vrijheid, anderzijds is er behoefte aan rust en overzicht. Loop jij als hoogsensitief persoon al jarenlang rond met het idee om zelfstandig ondernemer te worden maar durf je deze stap niet te zetten. In veel gevallen een gemiste kans.

De kwaliteiten die je bezit als hoogsensitief persoon, die anderen niet hebben, sluiten perfect aan bij het zijn van ondernemer. Toch zijn er valkuilen. Voorkomen dat je hierin trapt en bedrogen uitkomt? Er zijn vooraf een aantal zaken te regelen die jouw succesverhaal ten goede komen.

Zorg in vedergeval voor 2 pijlers: 1. Creëer een fijne omgeving 2. Stel realischische doelen vooraf

1. Creëer een fijne omgeving Het begrip omgeving moet bij een hoogsensitief persoon ruim worden opgevat. Het eerste aspect van de omgeving zijn de mensen waarmee je omgaat.

Het fijne aan zelfstandig ondernemer zijn is dat je grote invloed hebt op de keuze van personen waar je je tijd mee doorbrengt. Geen energieslurpende collega’s meer, maar verzamel een stimulerende en motiverende groep mensen om je heen. Een doelgroep die perfect bij je past. Hierdoor groeit jouw vertrouwen en stijg je boven jezelf uit.

Met een omgeving bedoel ik ook een fijne plek om vanuit te werken. Als hoogsensitief persoon en ondernemer zijn is het meer dan voor anderen belangrijk dat je je in een prettige werkomgeving kunt bewegen. Zorg dat je als hoogsensitieve ondernemer die vanuit huis werkt, een aparte werkplek creëert waar je je kunt afsluiten van externe prikkels. Zorg voor fijne spullen zoals een goed bureau en comfortabele stoel.

Ook de juiste kleuren en materialen zorgen voor een stimulerende omgeving. Een belangrijk aspect aan het maken van een aparte werkplek is ook, dat je je ’s avonds en in het weekend echt kunt afsluiten van werk. Want voor een hoogsensitief persoon is balans vinden tussen werk en privé cruciaal.

Lees hier het volledige bericht: https://equizenz.nl/hoogsensitief-en-ondernemer

Geplaatst op woensdag 17 augustus 2022.

Over EquiZenz - Hoogsensitief en Paard

Dit bericht is geschreven door EquiZenz - Hoogsensitief en Paard. Het bedrijf valt onder coaching uit Oss. Trefwoorden van EquiZenz - Hoogsensitief en Paard uit Uden : Leer omgaan met hoogsensitiviteit, hsp online training, Ondernemerschap, Talentontwikkeling, Loopbaanbegeleiding, omgaan met Angsten, omgaan met Burn-Out, omgaan met Depressies, Fibromyalgie, Stemmingswisselingen, mijn kind is hoogsensitief, neuro4profiel, doe de test: ben ik hoogsensitief, ben ik hoogsensitief,.

Lees meer over EquiZenz - Hoogsensitief en Paard.