Dazen- Wespenval MT Trap

Wie kent het niet? Last van vervelende dazen en wespen!

Dazen- Wespenval MT Trap

MT-trap voor wespen en dazen.

Deze val is ontworpen om de agressieve insecten zoals dazen en wespen te vangen. Dazen zijn doorgaans actief in de periode van mei tot en met augustus. Wespen zijn vaak aanwezig in de periode augustus tot en met september.

Hoe werkt de val?

- Dazen: met behulp van de zon wordt de lucht in de funnel opgewarmd. De zwarte bal absorbeert die warmte en straalt het infrarode licht uit. Dazen worden hierdoor aangetrokken. Ze zien de bal als potentiële voedingsbron (mens of grotere zoogdieren zoals paarden en koeien). Zodra de daas is geland op de zwarte bal, zal hij proberen de bal te bijten. Omdat de bal geen voedingsbron blijkt te zijn, zal de daas weer wegvliegen. De daas kan van nature alleen omhoog vliegen en zal daarom door de trechter naar de vangbeker geleid worden. Ontsnappen is niet meer mogelijk.

- Wespen: hebben hetzelfde vlieggedrag als dazen. Ook zij vliegen van nature omhoog. Wespen worden, in tegenstelling tot dazen, aangetrokken door zoete geuren zoals een suikerconcentratie. Een wespenlokstof* kan in de vangbeker geplaatst worden. Wespen zullen dan ook de val binnentreden en in de vangbeker terecht komen. Ook voor hen is ontsnappen geen optie.

Toepassing

De MT-trap is ontworpen om te worden opgehangen. Een optionele metalen grond beugel beschikbaar.

Plaatsingsinstructies

- Het principe van de MT-trap werkt alleen buitenshuis, want we hebben de zon nodig om de bal op te warmen.

- Plaats de MT-trap weg van gebieden waar u normaal gaat zitten (terrassen etc.)

- Plaats de MT-trap in een gebied, waar het (deels) blootgesteld wordt aan zonlicht.

- Plaats de MT-trap op een hoogte van 1,80 meter met een minimum van 1,00 meter boven de grond.

- Als de MT-trap wordt gebruikt voor wespen, vergeet dan niet een lokstof in de collect lade te gieten

Specificaties

- Afmeting : 40 x 50 cm (diameter x hoogte)

- Gewicht : ± 1,5 kg

- Dekkingsgraad : van 25 (Intensieve controle) tot 100m2 dekking

- Garantie: 1 jaar op mechanische onderdelen

Geplaatst op zaterdag 27 maart 2021.

Over Kreukiespaardenpret

Dit bericht is geschreven door Kreukiespaardenpret. Het bedrijf valt onder dierenwinkel uit Oss. Trefwoorden van Kreukiespaardenpret uit Herpen : Shetland toebehoren, beenbeschermers paarden, halsters en toebehoren, hindernissen, hoofdstellen, longeer toebehoren, oornetjes paard, staldeken, fleece deken, paardrijbroeken, ruitersokken, singels paarden, bitten, dekens voor paarden, stijgbeugels, zadeldekken, zadelhoezen, zadels, veiligheid en bescherming, zadelkamer, ongediertebestrijding, afrastering, Voedselbakken, dekens voor honden, hondenhalsband, hondenlijnen, hondenkussen, hondenmanden, gebitsverzorging hond, speelgoed voor honden, ontworming voor honden, vlooien teken en luizen behandeling hond, veiligheids-jasje hond, supplementen hond, vuurwerk angst hond, verzorgingsproducten hond, Krabpalen, kattenbakken, vlooien teken en luizen behandeling kat, voerbakken kat, drinkbakken kat, kattenkussen, kattenmanden, .

Lees meer over Kreukiespaardenpret.