Bijeenkomst Persoonsgebonden Budget

Op donderdag 28 november organiseer ik samen met mijn collega Astrid Schut (Balans in Mantelzorg) een informatiebijeenkomst over het Persoonsgebonden Budget.

Datum : 28 november 2019
Locatie : Residentie Mariƫndaal: Tolschestraat 2 in Velp (Grave)

Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben deze zelf regelen. Ook sommige zorgtaken van mantelzorgers kunnen uit een pgb worden betaald. Maar hoe werkt dat dan? En waarom zou je dat wel of niet willen als mantelzorger?

De bijeenkomst wordt gegeven door een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een PGB. Wat leer je als mantelzorger en naaste?

Wat is een PGB en wat zijn de verschillen met zorg in natura Welke taken van een mantelzorger mogelijk vanuit een PGB overgenomen kunnen worden Wat er globaal komt kijken bij het beheren van een PGB Een bewuste keuze te maken voor een PGB of er juist voor te kiezen om zorg op een andere manier te regelen Waar een PGB aangevraagd kan worden en waar je terecht kunt voor meer informatie

Na afloop is er voldoende ruimte voor vragen.

Deze bijeenkomst wordt gehouden in de Refter van Residentie Mariƫndaal, Tolschestraat 2 in Velp (Grave).

Donderdag 28 november Inloop vanaf 19:30 uur Start avond: 20:00-22:00 uur De bijeenkomst is gratis, i.v.m de ruimte is aanmelden noodzakelijk, dit kan per mail: info@quantacura.nl of telefonisch 06-53868683, graag voor 25 november aanmelden.

Meer informatie over Quanta Cura